پوشش مادر و تأثیرآن در فرزندان

ساخت وبلاگ

از نظر حكم شرعي، واجب نيست مادر همه ی اعضاي بدن خود را از فرزندان خودش بپوشاند. بنابراين باز بودن سر و گردن، دست ها و پاها و ساق پا اشكالي ندارد.(3)


امّا از نظر تربيتي بايد بگویيم كودك به راحتي رفتار و صداي مادر را تشخيص مي‎دهد و آن را دنبال مي‎كند. رفتار مادر برايش كاملاً آشناست و حافظه‎اش مملو از خاطراتي از اين رفتارها است؛ كودك از رفتار و شكل آن ها عكس برداري و در حافظه ی خود ذخیره مي‎كند.
پايه‎هاي اساسي رشد شخصيت كودكان و نوجوانان از طريق تقليد نهاده مي‎شود و اين شيوه ی تقليد هم از راه شنيداري و هم از طريق بصري حاصل مي‎شود. تقليد و الگوپذيري از ويژگي‌هاي دوران كودكي است. كودك هر آن چه را كه ببيند، براساس تقليد مي‎پذيرد و مطابق آن ها عمل مي‎كند، بدون اين كه از خوبي و بدي آن اطلاع داشته باشد. چشم و گوش كودك، چون دريچه‎اي باز است و ذهن كودك مانند دوربين عكاسي است كه هر چه مي‎بيند در آن منعكس و ثبت مي‎شود. (4)
بنابراين رفتار مادر تأثير فراواني بر روي كودكان دارد. آن ها نمي‎توانند در كارهاي شان هدف‎گيري درستي داشته باشند، لذا تمام توجه‎اش به پدر و مادر و اطرافيان است، اعمال و حركات آن ها را مشاهده مي‎نمايند و از آنان تقليد مي‎كنند. (5)
این امر در مورد پوشش نیز صدق می کند. اگر مادر هميشه با پوشش مناسب در مقابل فرزندان خود ظاهر شده باشد؛ كودك هم سعي مي‎كند همان پوشش را از مادر تقليد كند و در دوران نوجواني كه نوبت به انتخاب مي‎رسد، سعي مي‎كند با مادر همانندسازي كند و همان شيوه ی مادر را براي خود انتخاب كند.
بعضي از والدين تصور مي‎كنند بچه‎ها چيزي نمي‎فهمند لذا با پوشش نامناسب در مقابل فرزندان خود ظاهر مي‎شوند. غافل از اين كه كودك آن چه را مي‎بيند، در حافظه ی خود ضبط كرده، روزي نمونه ی آن را از خود بروز خواهد داد.
امام باقر (علیه السلام) در این مورد می‌فرمایند: «بپرهيزيد از اين كه در حالي عمل زناشوئي را انجام دهيد كه كودكي بتواند شما را ببيند و وضعيت شما را توصيف كند.» (6)
 در حديثي  امام صادق(علیه السلام) مي‎فرمايد: «در حالي كه كودكي در خانه هست نبايد مرد با همسرش جمع شود چون ديدن اين منظره به وسيله ی كودك باعث مي‎شود كه كودك در بزرگ سالي زناكار شود.» (7)
پوشش اطرافيان در بلوغ زودرس کودک نقش مهمي دارد. كودكي كه قبل از سن نوجواني هر روز با بدن نيمه عريان مادر و خواهر مواجه است، زمينه ی تحريك جنسي در او سريع‎تر و زيادتر می شود و باعث ظهور زودرس علائم بلوغ جنسی می گردد. هم چنین پوشش‎هاي نامناسب والدين در مقابل فرزندان، حياء و عفت را در ديد و منظر آن ها كم اهميت جلوه می دهد. بنابراين لازم است مادر قبل از پنج سالگي در مقابل كودكان پوشش مناسب داشته باشد تا تصويري كه در ذهن كودك از مادر باقي مي‎ماند، تصويري زيبا و آراسته باشد و الگوي مناسبی از پوشش در ذهن كودك نقش ببندد.

حجاب و عفاف و خانواده...
ما را در سایت حجاب و عفاف و خانواده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : طاهره hejab بازدید : 257 تاريخ : سه شنبه 14 شهريور 1391 ساعت: 23:42